Voeding

Voedsel en voedingsstoffen

Voedingsstoffen die veel vet bevatten

Deze zouden vermeden moeten worden of slechts in heel kleine hoeveelheden gegeten.

• boter, room,margarine,volle melk, volle yoghurt
• kaas : vnl. Harde kaas zoals cheddar
• chocolade,pasteitjes,cake,koekjes,chips en peanuts
• rood vlees, sauzen, bacon, hamburgers, garnalen
• roomsoepen
• frieten

Voedingsstoffen die veel suiker bevatten

Ook deze zouden vermeden moeten worden of slechts in heel kleine hoeveelheden gegeten.

• zoetigheid en gebak
• ingeblikte voeding : vele bevatten veel suiker
• Vermijdt de toevoeging van suiker aan drankjes en eten, gebruik liever zoetstoffen.

Voedsel dat weinig vet bevat

Dit zou het hoofdbestanddeel van uw voeding moeten zijn

• magere melk, magere yoghurt, magere kaas
• wit vlees, zoals kip en kalkoen
• vis, speciaal de witte variëteiten als kabeljauw en vissen die olie bevatten als haring, makreel,sardienen, pilchards ,forel en zalm.
• Vers fruit en groenten
• Volkorenbrood en volkoren granen,zemelen pasta,rijst en pitta brood
• Heldere soepen

Als u voornamelijk voedsel eet met weinig vet ,mag u echt redelijke hoeveelheden eten tijdens de maaltijden.Tussen de maaltijden neemt u best een stuk ruit. Vermijdt tussendoortjes als chips, koekjes,chocolade enz. Neem geen gefrituurde maaltijden, omdat die zeer veel vet bevatten.

Uw doel zou moeten zijn 900 gr per week te verliezen, alhoewel u de eerste week gemakkelijk tot 2,3 kg kan verliezen door vochtverlies. Dieten is een proces dat traag gaat en maanden kan duren. Eens u op uw streefgewicht bent, moet u een dieet blijven volgen dat weinig vet bevat om niet weer in gewicht toe te nemen. Een dieet is voor het leven,niet voor een week of enkele maanden.

Kontakteer uw arts indien

• vorige pogingen om gewicht te verliezen mislukten
• indien uw BMI meer dan 35 is
• als u ook een andere ziekte heeft als diabetes of een schildklieraandoening

Artikelen over voeding

[pt_view id=”99ff867os0″]